3 gemakkelijke trucjes om jouw hond aan te leren!

Hoe leer je jouw hond trucjes?  Vele honden vinden het geweldig om nieuwe dingen te leren, en doen dit maar al te gaan voor een lekkernij! Met voldoende gezonde traktaties bij de hand en korte trainingssessies van tien minuten lang kan je je jouw hond gemakkelijk verschillende basistrucjes leren. Het is hierbij belangrijk dat je na elke succesvolle truc iets lekkers kan geven, zodat je hond het gedrag gaat associëren met het krijgen van voedsel.  In dit artikel bespreken we drie gemakkelijke trucjes die je jouw hond kan aanleren. Lees dus snel verder!

Pootje geven

Bij deze simpele truc is het belangrijk dat je een kleine traktatie in je hond houdt, zodat je hond het kan ruiken maar niet ziet. Vervolgens is het van belang om jouw hond aan te moedigen om de traktatie proberen te krijgen. De meeste honden zullen al gauw proberen om je hand te openen met hun poot. Zodra dit gebeurt, open je hand en geef ze de traktatie. Probeer dit een aantal keer te halen en gebruik een verbaal commando zoals “poot” voordat je het lekkernij geeft.

Honden houden van goede voeding. Ben je op zoek naar rasspecifieke voeding voor je Beagle, zoek dan eens op Beagle hondenvoer en ontdek de voordelen van de samenstelling van speciale ingrediënten die geheel zijn afgestemd op jouw viervoeter!

Catch and fetch!

Een groot aantal honden zijn er instinctief dol op om met een bal, stok of speeltje te spelen. Veel honden zullen een bal automatisch achtervolgen en oppakken. Wanneer jouw hond de bal oppakt, werk dan met een commando zoals “kom”, om hem aan te moedigen de bal naar jou terug te brengen. Doe dit met een vrolijke stem, zodat je hond snapt dat hij geprezen wordt.

Omrollen

Bij deze laatste truc is het belangrijk dat je jouw hond in een neerwaartse positie laat gaan, om vervolgens een traktatie dicht bij zijn neus te houden. Door langzaam je hand met het lekkers naar de zijkant van jouw hond te bewegen, zal hij op zijn zij vallen. Beloon deze beweging met de traktatie en veel lof! Door deze beweging te herhalen en het commando “omrollen” te gebruiken, zal jouw hond dit gedrag associëren met het krijgen van iets lekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *