Gebruik je verstand bij het kopen

Een hond kopen gaat meestal gepaard met een hoop emoties, toch is het verstandig om deze uit te schakelen tijdens de koop. Gebruik je verstand en niet je emotie, tegenwoordig staan er meer dan genoeg reviews en ervaringen van andere mensen over een fokker op internet. Wil de vriendelijke fokker zelfs de pup komen brengen? Haak dan direct af en probeer ook andere mensen te waarschuwen, in 99 van de 100 gevallen zul je te maken hebben met een broodfokker. Heb je een goede fokker, zal je waarschijnlijk de pup niet eens zomaar de eerste keer mee krijgen.

hond kopen

Ga niet voor voordelig

Wil je een hond kopen en ben je helemaal weg van een bepaald ras? Ga niet voor de goedkoopste fokker, in de meeste gevallen zijn deze honden niet voor niets goedkoper dan bij een officiële fokker. Vaak mankeren de honden iets, of zijn zij niet beschermd door de inentingen die nodig zijn. Je koopt niet alleen een zieke hond, daar komen veel extra kosten bij en je houdt onbedoeld de fokker aan het werk. Een officiële fokker zal alle tijd en aandacht aan je geven die je nodig hebt, hij wil niets anders dan dat zijn honden een liefdevol tehuis krijgen.

hond kopen

Kijk ook eens in een asiel

Een hond kopen hoeft niet te betekenen dat je op zoek bent naar een pup, neem je een hond uit een asiel dan ben je er verzekerd van dat je deze nog een leuke en mooie tijd geeft. Er zijn voldoende lieve en mooie honden in het asiel, voordeel is ook dat deze honden al zindelijk zijn en in de meeste gevallen alleen thuis kunnen blijven. Even langs het asiel om te kijken voor een hond kun je altijd doen, twijfel je of weet je niet zeker of je een geschikte hond ziet ga je gewoon weer naar huis en denk je er nog even over.

Verschillende eigenschappen van Rhodesian Ridgebacks

Voor veel mensen is het uitkiezen van een hond een lastige keuze. Eigenlijk is elke stap in het proces lastig. Van het bepalen van het ras tot het uitzoeken van de naam, je zult goed moeten nadenken wanneer je een hond gaat kopen. Wanneer je twijfelt of rhodesian ridgebacks iets voor jou zijn kan het helpen om meer te weten te komen over dit hondenras. 

Hoe oud kan een Rhodesian Ridgeback worden?

Bij een hoop mensen is de gemiddelde levensduur een factor die ontzettend belangrijk is bij de keuze tussen verschillende rassen. Een rhodesian ridgeback wordt volgens de statistieken gemiddeld tussen de tien en twaalf jaar. De gemiddelde leeftijd van een hondenras is minder belangrijk dan veel mensen denken. Wanneer jij goed voor je hond zorgt en regelmatig een bezoek brengt aan de dierenarts kan jouw hond een stuk ouder worden dan de gemiddelde leeftijd. Natuurlijk heb je het niet altijd zelf in de hand of jouw hond bijvoorbeeld ziek wordt of niet. Het is alleen zo dat dat hetzelfde is bij honden met een hoge gemiddelde leeftijd. 

Rhodesian Ridgebacks

Het karakter van de hond

Het karakter is natuurlijk een belangrijke factor in de keuze voor een bepaald ras. De rhodesian ridgeback staat bekend als een waakzame en soms zelf vrij agressieve hond. Voor veel mensen kan dit een reden zijn om een ander ras aan te schaffen. Toch klopt dit imago niet helemaal. De meeste honden die goed opgevoed zijn door hun baasjes zijn totaal niet agressief. Natuurlijk zal een rhodesian ridgeback dan nog steeds waakzamer zijn dan andere hondenrassen. Vooral het agressieve uit het karakter van dit ras is door een goede opvoeding meestal helemaal af te leren. 

Een fijne hondenmand; cruciaal voor elke hond

Al sinds lange tijd zijn honden de meest favoriete huisdieren onder Nederlanders. Sterker nog, eigenlijk is het al duizenden jaren zo dat mensen en honden meestal als vrienden of bondgenoten door het leven gaan. Mensen kunnen de trouwe en sympathieke karaktereigenschappen van honden namelijk zeer waarderen, net als de bewakende kwaliteiten die vooral grote, sterke honden hebben. Honden voelen op hun beurt geborgenheid bij mensen. Dat honden zeker weten dat ze door mensen altijd gevoed zullen worden, speelt daarbij natuurlijk ook een grote rol. Anno 2020 is het zo dat een hond vaak in huis wordt gehaald om ‘gewoon’ een maatje in huis erbij te hebben. Extra dynamiek en gezelligheid thuis is daarbij uiteraard ook nooit weg. Je hond goed africhten en verzorgen is natuurlijk wel vereist om dit hele gebeuren tot een succes te maken. En nee, een gemakkelijke klus is dit zeker niet. Wel zijn er een paar dingen te bedenken die niet moeilijk zijn om uit te voeren, maar die toch de levenskwaliteit van de hond flink verhogen. Zo is het niet ingewikkeld om gezonde voeding uit te kiezen en ook is het niet lastig te beseffen dat honden genoeg beweging nodig hebben. Verder is de aanwezigheid van een fijne hondenmand van groot belang. Lees hieronder waarom.

Comfort

Wat zijn de pluspunten van hondenmanden?

De functie van een hondenmand in huis gaat veel verder dan louter het hebben van een mand met wat kussens erin. Een hondenmand moet namelijk dienen als veilige haven voor je hond. Op deze plek kan je hond zich even terugtrekken wanneer het druk in huis is of als hij vermoeid of gestrest is. Even een moment voor zichzelf dus! Koop je een mand en toebehoren van goede kwaliteit, dan hebben ook de botten, gewrichten en spieren hier veel baat bij.

Uitrusten

© 2020 Dogside

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑