3 gemakkelijke trucjes om jouw hond aan te leren!

Hoe leer je jouw hond trucjes?  Vele honden vinden het geweldig om nieuwe dingen te leren, en doen dit maar al te gaan voor een lekkernij! Met voldoende gezonde traktaties bij de hand en korte trainingssessies van tien minuten lang kan je je jouw hond gemakkelijk verschillende basistrucjes leren. Het is hierbij belangrijk dat je na elke succesvolle truc iets lekkers kan geven, zodat je hond het gedrag gaat associëren met het krijgen van voedsel.  In dit artikel bespreken we drie gemakkelijke trucjes die je jouw hond kan aanleren. Lees dus snel verder!

Pootje geven

Bij deze simpele truc is het belangrijk dat je een kleine traktatie in je hond houdt, zodat je hond het kan ruiken maar niet ziet. Vervolgens is het van belang om jouw hond aan te moedigen om de traktatie proberen te krijgen. De meeste honden zullen al gauw proberen om je hand te openen met hun poot. Zodra dit gebeurt, open je hand en geef ze de traktatie. Probeer dit een aantal keer te halen en gebruik een verbaal commando zoals “poot” voordat je het lekkernij geeft.

Honden houden van goede voeding. Ben je op zoek naar rasspecifieke voeding voor je Beagle, zoek dan eens op Beagle hondenvoer en ontdek de voordelen van de samenstelling van speciale ingrediënten die geheel zijn afgestemd op jouw viervoeter!

Catch and fetch!

Een groot aantal honden zijn er instinctief dol op om met een bal, stok of speeltje te spelen. Veel honden zullen een bal automatisch achtervolgen en oppakken. Wanneer jouw hond de bal oppakt, werk dan met een commando zoals “kom”, om hem aan te moedigen de bal naar jou terug te brengen. Doe dit met een vrolijke stem, zodat je hond snapt dat hij geprezen wordt.

Omrollen

Bij deze laatste truc is het belangrijk dat je jouw hond in een neerwaartse positie laat gaan, om vervolgens een traktatie dicht bij zijn neus te houden. Door langzaam je hand met het lekkers naar de zijkant van jouw hond te bewegen, zal hij op zijn zij vallen. Beloon deze beweging met de traktatie en veel lof! Door deze beweging te herhalen en het commando “omrollen” te gebruiken, zal jouw hond dit gedrag associëren met het krijgen van iets lekkers.

Hondensnacks kopen

Wat is de favoriete snack van je hond? Er zijn een groot aantal snacks voor jouw hond op de markt, maar welke snack houdt wat nou precies in? En zijn alle snacks wel goed voor je hond? Ik leg het je uit!

Kauwbotten

Kauwbotten zijn ideaal om urenlang op te kauwen zonder dat dit ten koste gaat van het gebit van je hond. Het gebit van de hond wordt gereinigd door het kauwen op meerdere hoeken van het gebit. Ook is dit een voedzame aanvulling bovenop het reguliere voer wat je je hond geeft. Let bij het aanschaffen van een kauwbot op of deze GFSI en IFS-food gecertificeerd is. Mochten deze niet gecertificeerd zijn is het niet uitgesloten dat er schadelijke middelen gebruikt zijn om deze producten te produceren.

Kauwrollen

Kauwrollen zijn naast een uitstekende snack voor je hond ook een ideaal speeltje! Deze kauwrollen zijn licht in gewicht en zijn makkelijk te vervoeren doordat je hond de kauwrol aan de uiteinden kan vastpakken.

Kauwstaven

Een kauwstaaf is een snack gericht voor honden van alle leeftijden. Er zijn kauwstaven voor puppy’s beschikbaar. Deze kauwstaven zijn wat beter geschikt voor het gebit en het tandvlees, welke nog in ontwikkeling is bij puppy’s.

Munchy bones

Munchy bones worden gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Hier zitten geen extra geur- of smaakstoffen meer bij. Een munchy bone kan worden gegeven als een hondensnack of beloning of de grote munchy bones als een volwaardige maaltijd waar je hond urenlang eet- en speelplezier mee kan beleven. Wil jij hondensnacks kopen? Klik hier!

Zoekt u goede elektrolyten voor een paard?

Ik heb afgelopen jaar een paard gekocht omdat ik met pensioen ben gegaan en het leek mij leuk om te zorgen dat ik thuis wat meer te doen had. Ik heb vroeger voor mijn werk heel veel moeten reizen en ik had daardoor nooit de tijd om te zorgen dat ik thuis dieren kon nemen. Dat was altijd wel mijn wens en nu ik dan eindelijk met pensioen ben gegaan, wilde ik graag zorgen dat ik thuis meer dieren zou hebben. Een paard stond al heel lang op mijn lijstje en ik heb toen een heel lief paard kunnen overnemen. Ik heb toen de veearts even langs laten komen en deze heeft het paard even grondig doorgenomen. Hij heeft mij toen laten weten dat het dier in goede gezondheid was, maar dat het wel goed zou zijn om haar elektrolyten voor een paard te gaan voeren. Hij had namelijk gezien dat het dier een klein tekort had aan het een en ander en daarom was het goed om te kijken waar ik goede elektrolyten voor een paard kon kopen. De veearts waarschuwde mij nog dat ik even goed moest kijken waar ik de elektrolyten voor een paard zou kopen omdat de prijzen heel erg kunnen verschillen per aanbieder. Bovendien was het ook nog eens zo dat de kwaliteit van elektrolyten voor een paard nogal eens kon verschillen. Ik vond het fijn dat deze veearts zo goed met mij meedacht en ik heb hem toen gevraagd of hij ook een tip had om een keer te gaan kijken naar elektrolyten voor een paard. Hij vertelde mij toen dat ik het beste een keer naar de site van paardenvoer.nl kon gaan. Deze mensen hebben namelijk heel veel mogelijkheden te bieden en als je dus elektrolyten voor een paard zoekt, dan kun je er zeker van zijn dat je deze hier kunt vinden. Ik heb de naam van de site daarom ook gelijk even in mijn geheugen opgeslagen en ik ben diezelfde dag nog gaan kijken of ik hier ook goede elektrolyten voor een paard kon kopen. Zoals de veearts mij al had gezegd, bleek ik hier inderdaad goede elektrolyten voor een paard te kunnen kopen.

Ik vond hier de beste elektrolyten voor een paard

Ik ben blij dat ik hier op de site ben gaan kijken toen ik goede elektrolyten voor een paard nodig had omdat ik gemerkt dat ik via paardenvoer.nl niet alleen goede elektrolyten voor een paard kon kopen, maar ook dat deze voor een heel goede prijs over de toonbank gingen. Ik kan u daarom aanraden om ook een keer te kijken of u via deze site u elektrolyten voor een paard wilt kopen.

Wilt u meer weten?

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van deze site of mocht u gelijk voer willen bestellen, dan kunt u:

  • Even naar paardenvoer.nl surfen
  • Bekijken welke soorten voer u hier allemaal kunt kopen
  • Een bestelling plaatsen zodat u uw paard snel het beste voer kunt geven

Ik hoop nog vaak voer voor mijn paard via deze site te kunnen bestellen.

Waarom moet je hondengeur verwijderen?

Iedere hondeneigenaar kent het wel: de nare geur die een hond met zich meebrengt. Wanneer je je pup voor het eerst in huis hebt, heb je er natuurlijk geen last van. Je geniet  voornamelijk van de gezelschap die het dier met zich meebrengt.

Op een gegeven moment neemt de hondengeur toe. Vooral nadat je het dier op een warme zomerdag op het strandje even hebt laten zwemmen. Ineens ruik je de geur heel erg en wil je er vanaf. Maar hoe kun je het best die hondengeur verwijderen? Vaak helpen geurkaarsen en wierook niet en heb je er vrij weinig aan.

De plaatsen waar hondengeur gaat zitten

Hondengeur heeft de nare gewoonte om op plekken te gaan zitten waar het lastig uitkomt. Natuurlijk is je hond de nummer één verspreider van de geur. 

De geur trekt voornamelijk in textiel. Dus als je hond na het zwemmen uitgebreid op de bank gaat liggen, is de kans groot dat deze daarin trekt. Ook hondenmandjes, stoffen stoelen en kleedjes zijn niet veilig voor de geur. 

Hoe kun je het beste de hondengeur verwijderen?

Je kunt het best beginnen met je huisdier een uitgebreid bad te geven met hondenshampoo. Dit zorgt ervoor dat de bron van verspreiding goed schoon is, lekker ruikt en voor een tijdje geen nare geurtjes meer verspreid.

Wil je de hondengeur verwijderen uit de rest van het huis? Dan zul je alle plekken waar de geur in is getrokken ook goed moeten schoonmaken.

Vervolgens kun je het beste preventieve maatregelen nemen om de geur te verminderen of zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kun je doen door speciale neutralisatoren neer te zetten in huis die de geur als het ware blokkeren. Deze kun je krijgen in de vorm van een gelbakje of een spray, waarmee je je banken en andere meubelen van textiel beschermt tegen de geur. 

Ontvang met een gerust hart gasten!

Wanneer je het hele huis grondig schoon hebt gemaakt, inclusief je viervoeter, en hebt voorzien van een geur blokker, kun je weer met een gerust hart gasten ontvangen. Je bent vast wel bekend met de blik op het gezicht van vrienden wanneer zij je huis binnenlopen en ontmoet worden met een sterke hondengeur. 

Hondengeur verwijderen is daarom een belangrijke taak. Dit zorgt voor een schoon huis om in binnen te komen voor zowel jezelf als je vrienden.

Bezitter van een grote hond? Pas je hondenmand daarop aan

Al sinds jaar en dag behoren honden tot de meest geliefde huisdieren van Nederlanders. Sterker nog, mensen en honden hebben eigenlijk al duizenden jaren een hechte band met elkaar. De mens heeft zelfs een grote impact gehad in het ontstaan van veel van de hondenrassen waar we heden ten dage zo’n fan van zijn. Er zijn nu dan ook zo veel hondensoorten dat er voor ieders smaak wel een geschikte soort bij zit. Ook als je meer van grote honden houdt heb je genoeg hondenrassen om uit te kiezen. Met een grote hond in huis moet je wellicht wel meer aanpassingen doen in huis. Dit om een veilige en prettige leefsituatie voor je hond (en jezelf) te kunnen garanderen. Niettemin is een hondenmand, bijvoorbeeld van de specialisten van Snoozle, normaal gesproken toch nog altijd een van de eerste dingen die je in huis haalt. Deze mand moet uiteraard (ruimschoots) groot genoeg zijn voor jouw hond wanneer deze volgroeid is. Voor grote honden zijn donutmanden hoe dan ook zeer geschikt. In de volgende alinea lees je meer over dit interessante type hondenmand.

snoozle

Waarom een hondenmand in donutvorm?

Een donutmand wordt ten eerste gekenmerkt aan de randen die hoger zijn dan het centrum van de mand. Deze randen kunnen zomaar tot 25 centimeter boven de grond uitsteken. Het feit dat deze randen relatief hoog zijn geeft een geruststellend gevoel aan je hond, die zich veilig en geborgen voelt in zijn mand waarin deze zich heerlijk kan terugtrekken. Hoe dan ook ligt je hond in een donutmand ver genoeg van de mogelijk koude ondergrond af. De dikke kussens waar de meeste donutmanden over beschikken spelen hier ook een voorname rol in. Tenslotte heeft een donutmand van goede kwaliteit een antisliplaag aan de onderkant, iets dat vooral handig is als grote, zware honden de mand gebruiken.

Mr. Animal – Online dierenwinkel voor jou!

Dieren horen de juiste verzorging te krijgen die zij verdienen. Jouw trouwe viervoeter staat immers altijd paraat en helpt je op weg met veel knuffelen en kusjes krijgen. Een teken van liefde wat een dier kan geven. Hoe beter jouw huisdier zich voelt, des te meer liefde je zult krijgen. Let er dus goed op dat jouw viervoeter voeding krijgt wat ook echt bij hem of haar past. Maar hoe kom je erachter wanneer jouw viervoeter de juiste voeding krijgt? Als eerste kan je het zien aan de vacht. Vaak vind je in voeding ook supplementen die ervoor zorgt dat de vacht weer glanst en er netjes uitziet. Maar ook de levendigheid van jouw huisdier kan bewijzen of de voeding goed is. Neem maar eens een kijkje bij Mr. Animal – Online dierenwinkel voor jou! Hier vind je niet alleen tips, maar je kan ook direct de beste voeding bestellen voor jouw viervoeter!

Mr. Animal – Dierenwinkel

Verzorgen van huisdieren

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat voeding het belangrijkste is voor jouw viervoeter. Hiermee blijft jouw huisdier niet alleen gezond en zal hij ook geen overgewicht gaan krijgen. Wel is het van belang dat je ook oplet hoeveel brokken je per dag geeft. Op een zak voer kan je altijd teruglezen hoeveel brokken jouw geliefde mag krijgen per dag. Het lijkt wellicht weinig, maar het is precies genoeg! Uiteraard is het kammen van de vacht ook zeer belangrijk om jouw huisdier gezond te houden.

Kan een vlooienband honden ervoor zorgen dat de hond stopt met krabben?

De kans bestaat dat je ooit al eens een hond met vlooien hebt gezien. Sinds een aantal jaar zijn er gelukkig steeds meer mogelijkheden om te voorkomen dat een hond een groot deel van de dag blijft krabben. Heeft jouw hond momenteel last van vlooien? Dan zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar een vlooienband honden. Dankzij de vlooienband honden is de kans groot dat jouw hond in de toekomst geen last meer zal hebben van vervelende wonden door het krabben. Echter, kan een vlooienband er daarnaast ook voor zorgen dat de hond geen vlooien krijgt?

vlooienband honden

Het voorkomen van vlooien

Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer eigenaren van honden ervoor om een hondenband aan te schaffen voor hun hond. Dit heeft voor een groot deel te maken met de technieken die er tegenwoordig zijn om te voorkomen dat jouw hond last krijgt van vervelende vlooien. Helaas kunnen vlooien voor veel vervelende situaties zorgen. Dit komt doordat een hond zelf bijna niets kan doen tegen de vervelende beestjes. De kans is zelfs groot dat de hond zichzelf zelfs pijn doet doordat hij of zij last heeft van de vervelende vlooien. 

Een natuurlijk oplossing voor honden

Wanneer jouw hond op dit moment last heeft van de vervelende vlooien, is het ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat de vlooien enkel verslagen kunnen worden als je jouw hond goed de juiste middelen geeft. Echter, het is niet verstandig om chemische middelen te gebruiken wanneer je jouw hond wilt beschermen tegen de vervelende vlooien. Je kunt beter op zoek gaan naar een natuurlijke samenstelling waardoor jouw hond geen vlooien krijgt. 

Koelmat voor honden 65×50 bestellen via het internet, waar moet je op letten?

In Nederland zijn zomers sinds een aantal jaar steeds warmer. Volgens een aantal experts heeft dit helaas te maken met de verandering van het klimaat. Daarnaast zijn de meeste winters in Nederland ook nog eens veel minder koud. Voor een groot deel van de mensen is dit erg prettig. Echter, helaas geldt dit niet voor alle huisdieren in Nederland. Een groot deel van de huisdieren in Nederland heeft het ontzettend warm tijdens de zomer. Voor hen is het erg vervelend als zij niet af kunnen koelen, bijvoorbeeld door hun vacht. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een koelmat voor honden 65×60 aan te schaffen. Deze mat is dus geschikt voor honden van allerlei verschillende formaten. Hierdoor kiezen steeds meer eigenaren van honden ervoor om een koelmat aan te schaffen. 

Koelmat voor honden 65x50

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een koelmat?

Als je van plan bent om een koelmat aan te schaffen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het ontzettend belangrijk dat de kleuren van de koelmat passen bij de rest van het interieur. Daarnaast is het verstandig om er rekening mee te houden dat het mogelijk prettig is om meerdere matten aan te schaffen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een koelmat aan te schaffen voor binnen, maar daarnaast is het voor honden ook prettig om buiten af te kunnen koelen, bijvoorbeeld in de schaduw. Kortom, in een aantal gevallen is het prettig om meerdere koelmatten voor honden aan te schaffen. Hierdoor voorkom je dat jouw hond verplicht binnen moet zitten in de zomer.

Stevig Dassengaas voor Bescherming Fauna

Stevig dassengaas is nodig voor een goede bescherming van onze fauna. Steeds meer dieren worden aangereden door de wegen die er liggen en die wij gebruiken. Dit is natuurlijk erg spijtig en onnodig en helemaal als je beseft dat sommige diersoorten in de buurt komen van uitsterving. Stevig dassengaas is vaak gemaakt van stevig gaas dat verzinkt is en beschikt over een liggende maas. Je komt het vaak tegen bij wildpassages. Het remt verschillende diersoorten af om bijvoorbeeld een snelweg over te steken, denk aan reewild, otters, edelherten en natuurlijk dassen. Zo blijven ze waar ze horen.

De aanleg

Wanneer stevig dassengaas wordt aangelegd plaatsen ze het altijd 20cm of dieper in de grond. Ook zal het dassengaas omgebogen worden naar de wildkant. Op die manier kan er geen fauna onder het gaas doorgaan. Na plaatsing wordt er altijd een goede check gedaan om te kijken of de aanleg goed is gegaan en om eventuele fouten te herstellen. Wanneer je op zoek bent naar stevig dassengaas kun je ook gebruik maken van de termen nertsengaas en muskusrattengaas. Het is een simpele en slimme methode om onze fauna te beschermen, iets wat enorm belangrijk is voor de natuur.

Stevig Dassengaas voor Huisdieren

Wil je dat jouw hond in de tuin blijft? Heb jij loslopende konijnen of kippen in jouw tuin? Dassengaas is uitermate geschikt om je tuin mee af te sluiten. Je huisdieren kunnen gerust in de tuin lopen zonder dat jij steeds in de gaten te hoeft te houden of ze misschien ontsnappen. Je kunt stevig dassengaas zelfs gebruiken om vogels tegen te houden. Als boer kun je stevig dassengaas perfect gebruiken voor het tegenhouden van schapen, koeien en varkens. Maak een weg voor ongewenste dieren om veilig te kunnen oversteken zonder dat ze op jouw terrein terecht komen. Zoals je kunt lezen, met dassengaas help jij mee aan de veiligheid van onze fauna.

Gebruik je verstand bij het kopen

Een hond kopen gaat meestal gepaard met een hoop emoties, toch is het verstandig om deze uit te schakelen tijdens de koop. Gebruik je verstand en niet je emotie, tegenwoordig staan er meer dan genoeg reviews en ervaringen van andere mensen over een fokker op internet. Wil de vriendelijke fokker zelfs de pup komen brengen? Haak dan direct af en probeer ook andere mensen te waarschuwen, in 99 van de 100 gevallen zul je te maken hebben met een broodfokker. Heb je een goede fokker, zal je waarschijnlijk de pup niet eens zomaar de eerste keer mee krijgen.

hond kopen

Ga niet voor voordelig

Wil je een hond kopen en ben je helemaal weg van een bepaald ras? Ga niet voor de goedkoopste fokker, in de meeste gevallen zijn deze honden niet voor niets goedkoper dan bij een officiële fokker. Vaak mankeren de honden iets, of zijn zij niet beschermd door de inentingen die nodig zijn. Je koopt niet alleen een zieke hond, daar komen veel extra kosten bij en je houdt onbedoeld de fokker aan het werk. Een officiële fokker zal alle tijd en aandacht aan je geven die je nodig hebt, hij wil niets anders dan dat zijn honden een liefdevol tehuis krijgen.

hond kopen

Kijk ook eens in een asiel

Een hond kopen hoeft niet te betekenen dat je op zoek bent naar een pup, neem je een hond uit een asiel dan ben je er verzekerd van dat je deze nog een leuke en mooie tijd geeft. Er zijn voldoende lieve en mooie honden in het asiel, voordeel is ook dat deze honden al zindelijk zijn en in de meeste gevallen alleen thuis kunnen blijven. Even langs het asiel om te kijken voor een hond kun je altijd doen, twijfel je of weet je niet zeker of je een geschikte hond ziet ga je gewoon weer naar huis en denk je er nog even over.

« Oudere berichten

© 2021 Dogside

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑