Gebruik je verstand bij het kopen

hond kopen

Een hond kopen gaat meestal gepaard met een hoop emoties, toch is het verstandig om deze uit te schakelen tijdens de koop. Gebruik je verstand en niet je emotie, tegenwoordig staan er meer dan genoeg reviews en ervaringen van andere mensen over een fokker op internet. Wil de vriendelijke fokker zelfs de pup komen brengen? Haak dan direct af en probeer ook andere mensen te waarschuwen, in 99 van de 100 gevallen zul je te maken hebben met een broodfokker. Heb je een goede fokker, zal je waarschijnlijk de pup niet eens zomaar de eerste keer mee krijgen.

hond kopen

Ga niet voor voordelig

Wil je een hond kopen en ben je helemaal weg van een bepaald ras? Ga niet voor de goedkoopste fokker, in de meeste gevallen zijn deze honden niet voor niets goedkoper dan bij een officiële fokker. Vaak mankeren de honden iets, of zijn zij niet beschermd door de inentingen die nodig zijn. Je koopt niet alleen een zieke hond, daar komen veel extra kosten bij en je houdt onbedoeld de fokker aan het werk. Een officiële fokker zal alle tijd en aandacht aan je geven die je nodig hebt, hij wil niets anders dan dat zijn honden een liefdevol tehuis krijgen.

hond kopen

Kijk ook eens in een asiel

Een hond kopen hoeft niet te betekenen dat je op zoek bent naar een pup, neem je een hond uit een asiel dan ben je er verzekerd van dat je deze nog een leuke en mooie tijd geeft. Er zijn voldoende lieve en mooie honden in het asiel, voordeel is ook dat deze honden al zindelijk zijn en in de meeste gevallen alleen thuis kunnen blijven. Even langs het asiel om te kijken voor een hond kun je altijd doen, twijfel je of weet je niet zeker of je een geschikte hond ziet ga je gewoon weer naar huis en denk je er nog even over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *