Verschillende eigenschappen van Rhodesian Ridgebacks

Rhodesian Ridgebacks

Voor veel mensen is het uitkiezen van een hond een lastige keuze. Eigenlijk is elke stap in het proces lastig. Van het bepalen van het ras tot het uitzoeken van de naam, je zult goed moeten nadenken wanneer je een hond gaat kopen. Wanneer je twijfelt of rhodesian ridgebacks iets voor jou zijn kan het helpen om meer te weten te komen over dit hondenras. 

Hoe oud kan een Rhodesian Ridgeback worden?

Bij een hoop mensen is de gemiddelde levensduur een factor die ontzettend belangrijk is bij de keuze tussen verschillende rassen. Een rhodesian ridgeback wordt volgens de statistieken gemiddeld tussen de tien en twaalf jaar. De gemiddelde leeftijd van een hondenras is minder belangrijk dan veel mensen denken. Wanneer jij goed voor je hond zorgt en regelmatig een bezoek brengt aan de dierenarts kan jouw hond een stuk ouder worden dan de gemiddelde leeftijd. Natuurlijk heb je het niet altijd zelf in de hand of jouw hond bijvoorbeeld ziek wordt of niet. Het is alleen zo dat dat hetzelfde is bij honden met een hoge gemiddelde leeftijd. 

Rhodesian Ridgebacks

Het karakter van de hond

Het karakter is natuurlijk een belangrijke factor in de keuze voor een bepaald ras. De rhodesian ridgeback staat bekend als een waakzame en soms zelf vrij agressieve hond. Voor veel mensen kan dit een reden zijn om een ander ras aan te schaffen. Toch klopt dit imago niet helemaal. De meeste honden die goed opgevoed zijn door hun baasjes zijn totaal niet agressief. Natuurlijk zal een rhodesian ridgeback dan nog steeds waakzamer zijn dan andere hondenrassen. Vooral het agressieve uit het karakter van dit ras is door een goede opvoeding meestal helemaal af te leren.