Waarom moet je hondengeur verwijderen?

Iedere hondeneigenaar kent het wel: de nare geur die een hond met zich meebrengt. Wanneer je je pup voor het eerst in huis hebt, heb je er natuurlijk geen last van. Je geniet  voornamelijk van de gezelschap die het dier met zich meebrengt.

Op een gegeven moment neemt de hondengeur toe. Vooral nadat je het dier op een warme zomerdag op het strandje even hebt laten zwemmen. Ineens ruik je de geur heel erg en wil je er vanaf. Maar hoe kun je het best die hondengeur verwijderen? Vaak helpen geurkaarsen en wierook niet en heb je er vrij weinig aan.

De plaatsen waar hondengeur gaat zitten

Hondengeur heeft de nare gewoonte om op plekken te gaan zitten waar het lastig uitkomt. Natuurlijk is je hond de nummer één verspreider van de geur. 

De geur trekt voornamelijk in textiel. Dus als je hond na het zwemmen uitgebreid op de bank gaat liggen, is de kans groot dat deze daarin trekt. Ook hondenmandjes, stoffen stoelen en kleedjes zijn niet veilig voor de geur. 

Hoe kun je het beste de hondengeur verwijderen?

Je kunt het best beginnen met je huisdier een uitgebreid bad te geven met hondenshampoo. Dit zorgt ervoor dat de bron van verspreiding goed schoon is, lekker ruikt en voor een tijdje geen nare geurtjes meer verspreid.

Wil je de hondengeur verwijderen uit de rest van het huis? Dan zul je alle plekken waar de geur in is getrokken ook goed moeten schoonmaken.

Vervolgens kun je het beste preventieve maatregelen nemen om de geur te verminderen of zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kun je doen door speciale neutralisatoren neer te zetten in huis die de geur als het ware blokkeren. Deze kun je krijgen in de vorm van een gelbakje of een spray, waarmee je je banken en andere meubelen van textiel beschermt tegen de geur. 

Ontvang met een gerust hart gasten!

Wanneer je het hele huis grondig schoon hebt gemaakt, inclusief je viervoeter, en hebt voorzien van een geur blokker, kun je weer met een gerust hart gasten ontvangen. Je bent vast wel bekend met de blik op het gezicht van vrienden wanneer zij je huis binnenlopen en ontmoet worden met een sterke hondengeur. 

Hondengeur verwijderen is daarom een belangrijke taak. Dit zorgt voor een schoon huis om in binnen te komen voor zowel jezelf als je vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *